Central funktionärskurs

Det är oerhört många som tror att 4H´s verksamhet är begränsad till 4H-gårdarna, men faktum är att kurser och evenemang ordnas på både regional, nationell och internationell nivå. Ett årligt evenemang som anordnas av Riksförbundet Sveriges 4H är CFK - central funktionärskurs. 

CFK är ett arrangemang som är för alla 4H-medlemmar som är över 16 år. CFK är alltså en slags kurs för ideellt engagerade i 4H, där man kan välja olika inriktningar. Vår vice ordförande Olof var på kursen och valde att gå inriktningen äventyrspedagogik, här är några ord från honom:

"Kursen handlade mycket om hur man kan bygga upp historier och utifrån det få in olika ämnen från skolan för att lösa uppdrag. Det handlade även om hur man får ihop en grupp. Mycket bra sammarbetsövningar som jag kommer ta med mig, tillbaka till gården. Detta var under nästan hela lördagen. Sedan på kvällen så var det Klövergalan. Då fick man äta trerättersmiddag samtidigt som det var underhållning. Det delades även ut priser för till exempel årets ledare, eldsjäl och anställd. Dessa kunde man nominera innan CFK. CFK var en riktigt rolig och lärorik helg. Detta är något jag tycker fler ska åka på. Det är oftast i januari. Kontakta gärna eran klubb eller länsförbund ifall du är intresserad av att åka 2018." 
 

Kommentera gärna: