Djuren

Hjärtat i vår verksamhet är våra fantastiska djur.
Då vi är en visningsgård har vi samma regler som en djurpark och det innebär även att vi har en djuransvarig och en gårdsveterinär samt tillstånd från länsstyrelsen för att bedriva offentlig förevisning.
Har ni frågor om djuren kan ni maila oss på farsna4h@gmail.com eller ring akut på 072-2037919.

Varje dag umgås och arbetar vår personal med våra djur. Vi sätter ett enormt värde och lägger mycket tid på att djuren likväl som våra besökare ska trivas och må bra hos oss.
Vi tränar, tar hand om och aktiverar alla våra djur dagligen. Vi anser att trygga och glada djur resulterar i trygga medlemmar och besökare och detta ger i sin tur en positiv, mysig och fantastisk verksamhet där vi alla kan mötas.
På Färsna 4H-gård har vi flertalet olika lantgårdsdjur. Här kan du hitta hästar, getter, höns, grisar, får, kaniner och katter. 

Flera utav våra djur är så kallade svenska lantraser. En lantras har ursprunligen kommit från ett begränsat område och funnits där så pass länge att den till stora delar anpassat sig genetiskt till den lokala miljön. 
Många av de svenska lantraserna är idag utrotningshotade och vi bedriver därför, till viss del, avel på våra djur för att öka beståndet i Sverige och på så vis bidra till den biologiska mångfalden och rasens överlevnad.