Getterna

På Färsna 4H bor getterna Heidrun och Ragna. Getterna är kanske de mest sällskapliga djuren på gården och skulle gladeligen följa efter djurvårdarna hela dagen om de fick. Både Heidrun och Ragna tricktränas och framför allt Heidrun tycker att det är superroligt!

Heidrun

Född: 2015

Heidrun är en brun och vit jämtget. Jämtgeten är en gammal svensk lantras som idag betraktas som utrotningshotad. I framtiden hoppas vi att Heidrun kan få fina killingar som också gör att vi kan hjälpa till med att bevara rasen.

Heidrun är en fantastiskt go liten tjej. När man ser henne med djurvårdarna som har tränat henne sedan hon var liten kan man nästan mista henne för en hund. Heidrun är nämligen väldigt gärna med och går därför ofta i koppel eller lös med våra djurvårdare. Hon börjar också, sakta men säkert, lära sig en del konster. Heidrun älskar också att gosa med alla besökare på gården, och hon visar väldigt gärna upp hur atletisk hon är genom att hoppa upp på allt man kan.

 

Ragna

Född: 2014

Ragna är en brun och vit jämtget. Jämtgeten är en gammal svensk lantras som idag betraktas som utrotningshotad. I framtiden hoppas vi att Ragna kan få fina killingar som också gör att vi kan hjälpa till med att bevara rasen.

Ragna kom till oss i oktober 2015. Innan dess har hon bott på en gård i Göteborgstrakterna tillsammans med ett helt gäng andra getter.
Precis som Heidrun är Ragna en fantastiskt härlig get att ha och göra med. Även hon går med lös på promenader tillsammans med gårdens djurvårdare och älskar gos. Skulle det inte vara för att Ragna var ett helt år äldre än Heidrun, skulle man kunna missta de för att vara syskon.