Grisarna

På Färsna 4H bor minigrisarna Piggy och Bruno. Minigrisarna är väldigt poplära hos såväl de allra minsta som vuxna. Med sina grymtningar charmar de varenda besökare som kliver in på gården. Båda våra grisar är oerhört sociala och tränas ständigt av våra djurvårdare och medlemmar.

Piggy

Född: 2015

Piggy är en svart minigris med en alldeles egen personlighet. Piggy har, trots att hon inte är så gammal, redan hunnit med tre olika hem. Innan hon kom till oss bodde hon i en lägenhet tillsammans med bästa hundkompisen. Men när hennes dåvarande ägare kände att hon ville ge Piggy ett bättre hem med mycket utomhusvistelse fick hon flytta till oss.

Hennes tid som inomhusboende gris har gjort henne oerhört social. Piggy är däremot en väldigt bestämd dam som vet precis vad hon vill och gör man inte som hon vill så kan man i alla fall inte missa det - då skriker hon nämligen som en stucken gris!

 

Bruno

Född: 2010

Bruno är, precis som man kan ana, en brun minigris. Bruno börjar nu bli en lite äldre herre som gärna ligger ute i solen och gottar sig hela dagarna och kan därför bli aningen frustrerad när Piggy busar runt med honom i hagen. 

Bruno kan till en början vara aningen reserverad när det kommer till att möta nya människor. Men när man väl byggt upp en relation till honom är han världens goaste gris. Det bästa Bruno vet, bortsett från mat såklart, är att bli kliad på magen. Är det riktigt gosigt lägger han sig på rygg och hjälper själv till med bakbenen med kliandet.