Hästarna

På Färsna 4H har vi fem hästar av olika raser. Alla våra fyrbenta vänner används flitigt i vår dagliga verksamhet. Hästarna är en favorit hos såväl de yngre som de äldre barnen och våra tappra hästar ställer upp på det mesta - ridning, körning och gos. 

Tre utav hästarna är av så kallad Svensk Lantras - Gotlandsruss och Nordsvensk. 

Modig

Född:
E: U:

Modig är en Shetlandsponny och han är minst i flocken. Modig är en supersocial liten ponny, som ofta kommer springandes då man ropar hans namn i hagen. Modig fullkomligt älskar att få komma in i stallet och bli ompysslad av alla små tjejer och killar. Han tycker även om promenader i skogen och att bli körd.
Modig används framförallt till ridning men också till körning, och självklart en massa pyssel och gos.

Tindra

Född: 2012
E: U:

Tindra är en korsningsponny mellan islandshäst och shetlandsponny. Tindra har kommit in som en frisk fläkt i flocken och satt fart på våra gamla damer. Eftersom att hon fortfarande är unghäst har hon massor utav energi och tycker att hela världen är jättespännande. Hon står mer än gärna och pratar med besökare över stängslet.

Tindra är varken fullt inriden eller inkörd men vi på gården lägger mycket arbete på att utbilda denna lilla dam och tror att hon kommer att bli en riktig liten stjärna!

Madicken

Född: 2002
E: Rusch 456 U: Clea Roll

Madicken är ett Gotlandsruss som gått på travet innan hon kom till oss. 

Madicken är ganska reserverad av sig och kräver att man är lugn och tålmodig med henne. Har hon väl släppt in dig är hon en helt fantastisk liten dam som alltid vill vara till lags!

Madicken används till ridning på gården.

 

X-ton

Född: 1997
E: U:

X-ton är vår äldsta herre då han är 20 år gammal. X-ton är  även han ett gotlandsruss fast med färgen fux. Han har hunnit med massor under sina år, bland annat tävlats i hoppning, dressyr och körning samt dragit timmer i skogen.

Hos oss fungerar X-ton som både rid- och körhäst.